<h2>ΑΝΤΛΗΤΙΚΗ - PUMPS</h2><p>Ε.ΠΑΝΑΚΑΚΗΣ</p><div class='bgslideshowmore'><a href='http://www.antlitiki-pumps.gr/more.php?l=el' >Περισσότερα...</a></div> <h2>ΑΝΤΛΗΤΙΚΗ - PUMPS</h2><p>Ε.ΠΑΝΑΚΑΚΗΣ</p><div class='bgslideshowmore'><a href='http://www.antlitiki-pumps.gr/more.php?l=el' >Περισσότερα...</a></div>
Previous Next
ΑΝΤΛΙΕΣ

ΑΝΤΛΙΕΣ
 
Αντλίες είναι μηχανικά μέσα που επιτρέπουν την μεταφορά ρευστών, δημιουργώντας τις απαραίτητες διαφορές πιέσεως που χρειάζονται για την υπερνίκηση υψομετρικών διαφορών ή αντιτιθέμενων διαφορών πιέσεως ή τριβών ροής.
Ένα σύστημα αντλήσεως περιλαμβάνει το αντλητικό συγκρότημα, την σωληνογραμμή, το τμήμα αναρροφήσεως και το τμήμα καταθλίψεως.
Αντλητικό συγκρότημα είναι σύνολο αντλιών και κινητήρων που συνεργάζονται για τη δημιουργία της αναγκαίας διαφοράς πιέσεως μεταξύ σημείου αναχωρήσεως και σημείου αφίξεως του ρευστού.
Σύστημα αντλήσεως είναι η διάταξη που περιλαμβάνει το σωλήνα προσαγωγής του ρευστού προς την αντλία (αναρρόφηση), τον σωλήνα απομάκρυνσης του ρευστού από την αντλία (κατάθλιψη), την κυρίως αντλία και τον κινητήρα.
Σύστημα αναρροφήσεως είναι το τμήμα της σωληνώσεως από το σημείο παραλαβής του ρευστού μέχρι την είσοδο της αντλίας.
Σωλήνας καταθλίψεως είναι το τμήμα της σωληνώσεως από την έξοδο της αντλίας μέχρι το σημείο τελικού προορισμού του ρευστού.
Σωληνογραμμή είναι το σύνολο του δικτύου των σωληνώσεων από το οποίο πρέπει να περάσει το ρευστό.
Οι αντλίες διακρίνονται σε αντλίες μετατοπίσεως ή στατικού τύπου και σε αντλίες δυναμικές ή κινητικού τύπου.